Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους θεσμούς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Το σχολείο μας συμμετείχε ενεργά στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Τεμπών. Ο φετινός εορτασμός της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (Ε.Ε.Κ.) πραγματοποιούνται την εβδομάδα που διανύουμε, λόγω  των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικράτησαν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή στην περιοχή μας.

Τη Δευτέρα το πρωί οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μακρυχωρίου συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις με τη γυμνάστρια και zumba instructor κ. Νατάσα Αλεξάνδρου για το τι σημαίνει η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και για τα οφέλη της και συμμετείχαν σε αθλοπαιδιές κινητικότητας. Σε όλους τους συμμετέχοντες μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα, σνακς και αναψυκτικά. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γ. Μανώλης που μίλησε στους μαθητές και τους παρότρεινε να χρησιμοποιούν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης όπως η ασφαλής χρήση ποδηλάτων.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας έκλεισε με αθλοπαιδιές και Zumba που πραγματοποιήθηκαν, με μεγάλη συμμετοχή των μαθητών την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Σχολείου Μακρυχωρίου. Τις δραστηριότητες παρακολούθησε ο Αντιδήμαρχος Τεμπών κ. Ν. Μητσογιάννης. Μετά το τέλος των δραστηριοτήτων σε όλους τους μαθητές χορηγήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *